Altijd op de hoogte van de activiteiten bij Scoutinggroep de Meuleberg!

Scoutinggroep De MeulebergSaturday, September 24th, 2022 at 4:14pm
Kaart & kompas!

Het gaat alweer richting eind september, dus dan oefenen we met het lezen van kaart en het schieten van een hoek met het kompas! Dit oefenen we ter voorbereiding van ons eerste kamp van dit seizoen, namelijk de Meulehike!

Zoals op de foto's te zien ging het onze scouts goed af! 🔥
Scoutinggroep De MeulebergSunday, September 18th, 2022 at 3:48pm
Pizza oven! 🔥

De Explorers zijn gisteren aan de slag gegaan met het maken van een pizza oven. Eerst een mal maken van zand en daar overheen de betonnen laag.

Daarna was het natuurlijk tijd voor een frikandel boven het vuur. Over twee weken wordt de oven getest!
Scoutinggroep De MeulebergMonday, September 12th, 2022 at 4:22pm
Seizoensopening welpen!

Afgelopen zaterdag zijn de welpen weer aan hun nieuwe scouting seizoen begonnen bij de zaal in Blitterswijck.

We zijn begonnen met diverse proeven zoals proef spelletjes en voelspelletjes wat wat is.
Waarna we diverse spellen zijn gaan doen zoals gebarentaal, woorden door fluisteren , krantenmeppertje en fopbal.

Tot as zaterdag bij de blokhut👍🌳💥
Scoutinggroep De MeulebergMonday, September 5th, 2022 at 7:25pm
We mogen weer stemmen! Ook dit jaar doet scoutinggroep de Meuleberg mee met de Rabo clubsupport. Stem jij op ons?
Stemmen kan van 5 t/m 27 september.
Scoutinggroep De Meuleberg
Scoutinggroep De Meuleberg heeft 79 nieuwe foto's toegevoegd.Wednesday, July 27th, 2022 at 8:02pm
Gezamenlijke zomerkamp

Afgelopen zaterdag zijn de welpen,
scouts en explorers samen op kamp gegaan naar overloon.

Hier zijn we begonnen aan ons 5 daagse kamp waar we op de zaterdag begonnen met verven van vlaggen per groepje samen met onze kamppet die we kregen voor ons 35 jarig jubileum kamp! 'S avonds toen het al donker werd gingen we nog het smokkelspel spelen. We brachten kokertjes van de ene naar de andere kant en probeerde de tikkers te omzeilen.

Zondag zijn we begonnen met gebakken eitjes met spek als ontbijt en een korte wandeling met een speurtocht. Smiddags hebben we diverse waterspellen gedaan waarna we savonds afsloten met een heerlijke bbq met kampvuur.

Maandag zijn we gaan zwemmen in een privé zwembad in Stevensbeek waar we trefbal hebben gespeeld en waterspellen. Savonds hebben we in verschillende groepjes zelf gekookt voor het avondeten van pannekoeken, noodlessoep, nog meer pannekoeken en broodjes hamburger. De avond hebben we afgesloten met een dierensmokkelspel en een groot frikandellen kampvuur.

Op dinsdag zijn we in alle vroegte op pad gegaan naar de dierentuin in Overloon en hebben we daar de hele dag genoten van de mooie dieren en de speeltuin. Savonds hebben we afgesloten met de bonteavond waar het spel weerwolven van de damescouts Suus en Lynn nog heel vaak is gespeeld tot dat we naar bed gingen.

Vandaag was het alweer de laatste dag en zijn we naar huis gegaan met ze allen en kijken we terug op een geslaagd en geweldig kamp!
Scoutinggroep De MeulebergTuesday, July 19th, 2022 at 10:20am
Afsluiting seizoen!

Afgelopen zaterdag hadden de welpen hun laatste progamma voor het gezamenlijke kamp.

Ze beginnen met een potje bulldog waarna we een na het bos gingen voor de beruchte indianenbrug en de kabelbaan.

Hierna hebben we nog een potje trollenstatego gedaan waarbij de groene trol hoog in de bomen gevonden werd.

We sloten met scouringseizoen af met ouderwets frikandellem bakken boven het vuur en een koud ijsje.

Tot zaterdag in overloon bij ons gezamenlijke kamp.