Altijd op de hoogte van de activiteiten bij Scoutinggroep de Meuleberg!

Scoutinggroep De MeulebergSunday, April 17th, 2022 at 5:51am
Wat een geweldig weer hadden we gisteren tijdens onze jaarlijkse paasactiviteit!

We begonnen ons programma met een gezamenlijk potje Bulldog, vervolgens ging iedereen druk aan de slag met eieren knutselen, eieren schilderen, eieren op blik bakken, met eieren een parcours lopen, eieren inpakken, eieren zoeken, eieren overgooien: kortom, er waren heel veel eieren!

De Explorers begonnen na het programma met hun traditie, het beroemde Paasvuur!

Het was fantastisch! We wensen iedereen hele mooie Paasdagen!
Scoutinggroep De MeulebergSaturday, April 9th, 2022 at 3:24pm
Installatie!

Afgelopen vrijdag was de installatie voor de nieuwe leden binnen onze vereniging.

Als je nieuw bent binnen scoutinggroep de meuleberg als lid of leiding word je bij de speltak geïnstalleerd en hoor je bij de club.

Afgelopen vrijdag hebben we 5 welpen en 4 scouts geïnstalleerd binnen onze mooie vereniging door de eed af te leggen en het overvliegen.

Welkom bij de club allemaal😀
Scoutinggroep De MeulebergTuesday, April 5th, 2022 at 12:47pm
Insigne kunstenaar!

Afgelopen zaterdag hebben de welpen hun afsluitende progamma gehad van het insigne kunstenaar.

Waar bij ze een rood tshirt hebben ontworpen met stiften en verf. Wat ze aan kunnen doen met een scouting progamma wanneer het warm is.

Samen hebben we nog op een rond schild onze namen neergezet van wie het insigne samen is gemaakt met de welpen.

Tot as vrijdag bij de installatie.
Scoutinggroep De MeulebergSaturday, March 26th, 2022 at 4:17pm
Met de scouts zijn we bezig met het insigne koken. Vorige week de eerste keer: uiensoep met gegratineerd stokbrood met kaas! Een fantastisch voorgerecht. Vandaag hebben de scouts op een vuurtje mini hamburgers met ui, boontjes en aardappeltjes gebakken. Eerst de boontjes snijden, ui snijden, hamburgers maken en bakken maar! Binnenkort het laatste insigbe programma: het nagerecht!
Scoutinggroep De MeulebergMonday, March 21st, 2022 at 7:08pm
INSIGNES! Dat was de opdracht van afgelopen zaterdag. Dit houdt in dat de welpen een aantal opdrachten moesten volbrengen om te laten zien dat ze ervaringsdeskundige zijn geworden op een bepaald activiteiten gebied.
Dit jaar is er gekozen voor het insigne kunstenaar.
Er werden dus eerst poppen gemaakt en vingerpoppen. Deze poppen waren nodig om een echte poppenkastvoorstelling te kunnen uitvoeren.
Na de voorstelling werden echt yoga oefeningen bedacht die iedereen fanatiek nadeed.
We sloten het programma af door een kunstwerk te maken. Door ballonnen kapot te prikken met verf erin werd er een echt kunstwerk gemaakt!
Over een paar weken hebben we nog een insigneprogramma.
Scoutinggroep De MeulebergTuesday, March 15th, 2022 at 7:54pm
Sjorren en stoken!

Afgelopen zaterdag hebben de welpen weer een scouting middag gehad waarbij we begonnen met trefbal.

We hebben de groep in 2-en gesplitst waarbij we een groot kolenvuur gingen maken waar we gekaramellisserde appels op gingen maken.

De andere groep is begonnen met 2 driepoten sjorren waar we een bank tussen hebben gemaakt. Waar we tussendoor gewisseld hebben en lekker konden uitrusten.

Tot volgende week👍🌳💥