Altijd op de hoogte van de activiteiten bij Scoutinggroep de Meuleberg!

Scoutinggroep De MeulebergSunday, February 28th, 2021 at 1:43pm
Insigne koken!

Afgelopen zaterdag mochten we eindelijk weer fysiek beginnen en hoe kunnen we dat nu beter doen dan met een insigne koken! We begonnen gezellig met het bijkletsen van de weken dat we elkaar niet gezien hebben. Onze leiding had een mooi opdrachten boekje gemaakt voor het insigne koken wat we gaan voltooien. Natuurlijk moet er ook zelf gekookt worden en dat hebben we gedaan in de vorm van een zelf gemaakte groentesoep met ballen en home made scouting frikandelbroodjes.

Hopelijk hebben jullie net zo genoten als ons! Tot volgende week!
Scoutinggroep De MeulebergSaturday, February 27th, 2021 at 5:23pm
Wat waren wij blij! De scouts hadden vandaag voor het eerst in lange tijd weer "live" programma en wat was het leuk om jullie weer allemaal te zien.

We begonnen met handen wassen en een potje bulldog, waarbij iedereen zich helemaal uitleefde! Daarna werd er lekker gestookt in het bos, dat had de leiding gemist, maar jullie zo te horen ook!

Het weer was prachtig en het was een leuk programma. Tot volgende week!
Scoutinggroep De MeulebergFriday, February 19th, 2021 at 6:06pm
Let the sun shine! Aankomend weekend lopen de temperaturen lekker op. Dit betekent dat onze bloembollen hun kopje laten zien. Laat het voorjaar maar beginnen!
Morgen gaan we ook verder met het opknappen van het trapveldje. Dit keer gaan we de waterleiding onder de weg maken. Hierdoor is de van Lyndenstraat tijdelijk afgesloten bij de blokhut.
#voorjaar #navigreat #trapveldjeblitterswijck #bloembollenactie
Scoutinggroep De MeulebergWednesday, February 10th, 2021 at 9:06pm
Even wachten tot het water weer wat gezakt is, maar dan kunnen we weer heerlijk aan de wandel! Genieten van de mooie natuur rondom Blitterswijck. En hoe kan dat nou beter dan met deze route?? Speciaal voor jullie uitgezet om de "nieuwe" natuur in de omgeving te bewonderen.
Scoutinggroep De MeulebergSaturday, February 6th, 2021 at 9:09pm
De scouts hebben vandaag een eigen route bedacht in de vorm van een woord. Zo werden er routes in de vorm van de woorden "cool", "hout" en zelfs namen van scouts gelopen! We zijn onder de indruk van jullie creativiteit!

In Well, Blitterswijck en Meerlo stond de leiding klaar met warme chocomel, slagroom en een kleine versnapering. Super leuk om jullie (coronaproof) weer live te zien!
Scoutinggroep De MeulebergSaturday, January 30th, 2021 at 7:50pm
Lekker naar buiten! Na een paar weken binnen hebben we een coronaproof buitenactiviteit gehad met de welpen. De welpen konden een opdrachtenkaart ophalen en gingen opzoek in Blitterswijck naar de verdwenen letters. Samen met broertje, zusje of een scoutingvriendje opzoek. Verder moest je goed opletten want de enige, echte, scoutingfiches waren ook verstopt! Vind er zoveel mogelijk was de uitdaging en dat ging hartstikke goed! Uiteindelijk hebben alle groepen de letters gevonden en het woord "Meuleberg" kunnen maken. Als beloning iets lekkers en welverdiende warme chocomelk.

Groep 1: 2 uur 15 minuten > 1 munt gevonden
Groep 2: 2 uur 15 minuten > 4 munten gevonden
Groep 3: 1 uur 45 minuten > 7 munten gevonden
Groep 4: 1 uur 30 minuten > 6 munten gevonden