Altijd op de hoogte van de activiteiten bij Scoutinggroep de Meuleberg!

Scoutinggroep De Meuleberg
Scoutinggroep De Meuleberg heeft 79 nieuwe foto's toegevoegd.Wednesday, July 27th, 2022 at 8:02pm
Gezamenlijke zomerkamp

Afgelopen zaterdag zijn de welpen,
scouts en explorers samen op kamp gegaan naar overloon.

Hier zijn we begonnen aan ons 5 daagse kamp waar we op de zaterdag begonnen met verven van vlaggen per groepje samen met onze kamppet die we kregen voor ons 35 jarig jubileum kamp! 'S avonds toen het al donker werd gingen we nog het smokkelspel spelen. We brachten kokertjes van de ene naar de andere kant en probeerde de tikkers te omzeilen.

Zondag zijn we begonnen met gebakken eitjes met spek als ontbijt en een korte wandeling met een speurtocht. Smiddags hebben we diverse waterspellen gedaan waarna we savonds afsloten met een heerlijke bbq met kampvuur.

Maandag zijn we gaan zwemmen in een privé zwembad in Stevensbeek waar we trefbal hebben gespeeld en waterspellen. Savonds hebben we in verschillende groepjes zelf gekookt voor het avondeten van pannekoeken, noodlessoep, nog meer pannekoeken en broodjes hamburger. De avond hebben we afgesloten met een dierensmokkelspel en een groot frikandellen kampvuur.

Op dinsdag zijn we in alle vroegte op pad gegaan naar de dierentuin in Overloon en hebben we daar de hele dag genoten van de mooie dieren en de speeltuin. Savonds hebben we afgesloten met de bonteavond waar het spel weerwolven van de damescouts Suus en Lynn nog heel vaak is gespeeld tot dat we naar bed gingen.

Vandaag was het alweer de laatste dag en zijn we naar huis gegaan met ze allen en kijken we terug op een geslaagd en geweldig kamp!
Scoutinggroep De MeulebergTuesday, July 19th, 2022 at 10:20am
Afsluiting seizoen!

Afgelopen zaterdag hadden de welpen hun laatste progamma voor het gezamenlijke kamp.

Ze beginnen met een potje bulldog waarna we een na het bos gingen voor de beruchte indianenbrug en de kabelbaan.

Hierna hebben we nog een potje trollenstatego gedaan waarbij de groene trol hoog in de bomen gevonden werd.

We sloten met scouringseizoen af met ouderwets frikandellem bakken boven het vuur en een koud ijsje.

Tot zaterdag in overloon bij ons gezamenlijke kamp.
Scoutinggroep De MeulebergSunday, July 17th, 2022 at 5:27pm
Gisteren zijn de scouts en explorers vlot gaan varen. De vloten hebben ze zelf tijdens een eerder programma gesjort, nu werden ze getest. Het was heerlijk weer en alle vloten bleven drijven!

Volgende week gaan we op zomerkamp. Wij hebben er zin in!
Scoutinggroep De MeulebergMonday, June 20th, 2022 at 1:18pm
Ouder-kind activiteit!

Afgelopen zaterdag hadden we onze jaarlijkse terugkomende ouder-kind activiteit met heel warm weer.

We hadden een korte wandeltocht door middel van kaart met verschillende vaardigheden van kompas, kruis etc. Waarondert 3 verschillende posten van een driepooot sjorren, cake en wat te drinken en kompas lezen.

We hebben heerlijk bij de blokhut afgesloten met verschillende waterspellen en een buikschuifbaan.

Tot volgende week!
Scoutinggroep De MeulebergSaturday, June 11th, 2022 at 3:16pm
De scouts helpen de insecten!

In het bos zijn de scouts aan de slag gegaan met een insectenhotel. Met planken, gaas en alles wat er in de natuur te vinden is werden prachtige hotelletjes gemaakt.
Scoutinggroep De MeulebergSaturday, June 4th, 2022 at 4:54pm
Primitief pinksterweekend!

De scouts en explorers zijn samen op primitief kamp. Vanmorgen vertrokken ze per fiets naar het kampterrein en hebben vanmiddag gewerkt aan hun primitieve onderkomen voor de nacht! Natuurlijk hoort bij een primitief kamp ook koken op kolen! We gaan er een top weekend van maken!