Altijd op de hoogte van de activiteiten bij Scoutinggroep de Meuleberg!

Scoutinggroep De MeulebergSunday, October 24th, 2021 at 1:28pm
Van Blitterswijck naar Venlo!

De scouts en explorers hadden dit weekend meulehike. In drie dagen tijd wandelden zij van Blitterswijck naar Venlo door middel van kaart, kompas, gps, lichtstaafjes en fototocht. Onderweg kwamen ze verschillende posten tegen. Wat een toppers!

De eerste nacht sliepen we in tenten in Broekhuizen, de tweede nacht in Grubbenvorst. 'S avonds lekker bij het kampvuur en zelfs laserschieten!

Het was een ge-wel-dig kamp met veel gezelligheid en prachtig weer!
Scoutinggroep De MeulebergMonday, October 18th, 2021 at 1:23pm
Spekhappen!

Afgelopen zaterdag hebben de welpen bulldog gedaan en het spel Chinese muur.

Hierna hebben we de groep in 2 gesplitst en zijn we een parcour gedaan waarna ze moesten spek happen en een groep die in het bos ging vrij spelen.

Tot as vrijdag bij het jaarlijkse herfstkamp!
Scoutinggroep De MeulebergSunday, October 17th, 2021 at 7:54am
Gisteren hebben de scouts (geheel in halloween-stijl) pompoenen gesneden. Het resultaat was prachtig!

Volgend weekend gaan de scouts en explorers op het eerste kamp van het seizoen: de Meulehike! De leiding heeft er zin in! 🏕🌳
Scoutinggroep De MeulebergTuesday, October 5th, 2021 at 7:32pm
Help jij ons mee? Stem op scoutinggroep de Meuleberg!
Scoutinggroep De MeulebergSaturday, October 2nd, 2021 at 4:20pm
Wat een feest!🥳

Vanmiddag hebben de welpen, scouts en explorers gezamenlijk programma op het schoolplein in Blitterswijck gehouden. Daar was het namelijk groot feest! De leden van de scouting hebben kunnen luisteren naar de mooie muziek van de fanfare en het Gilde van Blitterswijck 🎼.

Daarna konden alle kinderen op het schoolplein een broodje bakken boven het vuur en spelletjes spelen. In de Soos kon er nog een quiz gedaan worden. Het was weer gezellig! Tot volgende week!
Scoutinggroep De MeulebergSunday, September 26th, 2021 at 6:36am
Zaterdag = scoutingdag!

De scouts begonnen deze middag met zakmessen- en bijlenles. Het goed en veilig kunnen gebruiken van zakmessen en bijlen is namelijk heel erg belangrijk! Daarna zijn de scouts gaan stoken met als uitdaging zo snel mogelijk een touwtje doorbranden!

De explorers hebben geoefend met het maken van een brancard met hout uit het bos en verschillende route technieken.

Het was weer een hele mooie middag!

P.s. wil jij net als de scouts en de explorers nieuwe dingen leren en op avontuur?! Kom dan kijken! Iedere zaterdag tussen 14:00 en 16:00 uur. Je bent welkom!