Wandelactiviteiten

Kriebelbeestjes zoeken:

Zie jij nooit wilde dieren? Dan moet je beter kijken! Ze lopen overal, zelfs onder je voeten. Als je goed kijkt, vind je altijd wel kleine kriebeldiertjes. Pak er voorzichtig eentje op en bekijk ‘m eens goed op je hand. Weet je welk diertje je hebt gevangen? En als je het niet weet, welke naam zou jij aan het diertje geven? Kun je ‘m terugvinden op het Kriebelpaspoort? Als je het diertje goed bekeken hebt, zet hem dan weer veilig terug in de natuur.

Bomen meten:

Neem een touwtje mee als je het bos in gaat. Zoek vervolgens in het bos de dikste en de dunste boom die je kan vinden. Meet deze met een touwtje. Vervolgens kan je thuis berekenen wat de omtrek en wat de diameter is.

Klootschieten:

Je vormt twee teams en gaat strijden tegen het andere team. Ieder team heeft zijn eigen kloot (jeu de boules bal of een andere zware bal). Om beurten gooien de spelers hun kloot onderhands weg. Door hard en zuiver gericht te gooien trachten de spelers de kloot zover mogelijk te laten rollen. Het team dat voor het parcours de minste worpen nodig heeft, is winnaar. Start en finish plek is zelf te bepalen op de route. Pas wel op voor andere wandelaars!

Dieren imitator:

Kun jij het beste een dier nadoen?
Kies een dier uit, bijvoorbeeld een kikker. De volgende 100 meter is iedereen een kikker! Maak geluid als een kikker, spring als een kikker, ben een kikker! Daarna mag iemand anders een dier uitkiezen.